close

EBRETTI 318

De complete en wendbare Ebretti

WHERE TO GET IT!
Ebretti_BE_ebretti_318_Parlemour_front.jpg

Stijlvol en slim

Met de handzame en wendbare Ebretti 318 beweeg je makkelijk door de stad en vind je er overal een plekje voor. Toch is deze stijlvolle en slimme versie net zo compleet als zijn grotere broer. Met de keuze uit 18 unieke kleuren en 12 verschillende zadels maak je er jouw persoonlijke Ebretti van. De Ebretti 318 is ook uit te rusten met het duurzame en innovatieve LifePO4 accupakket voor de hoogste capaciteit en de beste en meest constante prestaties

18 kleuren


Ebretti_BE_ebretti_318_Parlemour_three_fourths_left.jpg

12 zadelprints


De personal touch

Stel je eigen Ebretti 318 samen met een ruime keuze uit kleuren, zadels en accessoires.  Create your own!

kenmerken

Ebretti_BE_kenmerk_opladen.jpg

opladen

Je kunt je Ebretti opladen bij ieder gewoon stopcontact. Daardoor is opladen heel eenvoudig. Je laadtijd is afhankelijk van het ladertype en de accumaat. Het opladen varieert van 1,5 tot 5 uur. Lees verder

Ebretti biedt twee typen laders. De standaard lader is geschikt voor Absorbed Glass Mat en LiFePO4 accu’s. Voor LiFePO4 accu’s kun je een snellere lader krijgen. Voor je 318 betekent dit de volgende laadtijden voor een volle accu:

Standaard lader:

Absorbed Glass Mat accu 4-5 uur

21 Ah LiFePO4 accu 3-4 uur

48 Ah LiFePO4 accu 3,5-4 uur

Snellader:

32 Ah LiFePO4 accu 3-3,5 uur

48 Ah LiFePO4 accu 1,5-2 uur

Ebretti_BE_kenmerk_fluisterstil.jpg

Fluisterstil

Je Ebretti 318 is elektrisch en daarom natuurlijk fluisterstil. Om je nog veiliger door het verkeer te bewegen is er het Ebretti Original Sound accessoire. Lees verder

Met Ebretti Original Sounds, speciaal ontwikkelde geluiden door Ebretti voor jouw Ebretti, kun je op een vriendelijke manier laten horen dat je eraan komt. Dit accessoire is te krijgen bij je dealer, standaard voorzien van het basis geluidje, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer persoonlijke sound. Alles is mogelijk!

Ebretti_BE_kenmerk_accu.jpg

innovatieve accu technologie

Ebretti geeft je de keuze uit 2 accutypen voor de 318: de voordelige Absorbed Glass Mat technologie en de high performance LiFePO4 technologie. Je kunt dus kiezen voor de accu die het beste bij jou en je rijgedrag past. Lees verder

Absorbed Glass Mat technologie biedt relatief veel actieradius tegen lage kosten. Daar staat tegenover dat deze accu’s een minder lange levensduur hebben, wat gevoeliger zijn voor lage buitentemperaturen en dat de prestaties geleidelijk verminderen. Ebretti garandeert dat deze accu's na een jaar nog minimaal 80% van hun capaciteit hebben. Een Ebretti met dit type accu zal niet ineens stoppen, maar langzamer rijden als de accu leegraakt. Bij Ebretti ben je verzekerd van de beste kwaliteit Absorbed Glass Mat accu door onze samenwerking met een Nederlandse leverancier.

LiFePO4 technologie is een recent doorgebroken Li-accu technologie. De voordelen zijn een grote capaciteit met goede en constante prestaties bij koud weer en hoge belasting. Wanneer je accu halfvol is, levert je scooter nog steeds uitstekende prestaties. Ebretti heeft speciaal voor de LiFePO4 technologie gekozen omdat deze veilig en efficiënt is. Door een nauwe samenwerking met een Duitse leverancier kunnen we jouw Ebretti voorzien van de beste kwaliteit LiFePO4 accu. Zie de actieradius-tabel voor de verschillende mogelijkheden.

Ebretti_BE_kenmerk_uitstoot.jpg

Uitstoot van fijnstof en CO2

De Ebretti heeft geen directe CO2- en een extreem lage fijnstof- uitstoot. Gezond voor jou én je omgeving. De CO2-uitstoot, berekend van ‘bron tot wiel’, is tot ruim driemaal lager dan een gewone scooter! Lees verder

CO2 & Fijnstof: "Er kan in ieder geval zonder terughoudendheid geconcludeerd worden dat de lokale emissies van een elektrische scooter erg laag zijn. Voor fijnstof beperkt zich dit tot de slijtage van de banden, terwijl de uitstoot van fijnstof bij scooters met een verbrandingsmotor, zeker een tweetaktmotor, tot grote lokale emissies leiden." (TNO 2009). "Fijnstof uit band-weg interactie is ongeveer 20% van de fijnstofemmissie door een Euro-2 scooter" (TNO 2011).

LCA (Life Cycle Analysis): "De levenscyclus-analyse van een scooter wordt bepaald door de keten die voorafgaat aan de fabricage van de scooter en het gebruik van de scooter. Het belangrijkste verschil tussen de LCA van een elektrische en een conventionele scooter is de veel lagere uitstoot van de elektrische scooter en het gebruik van batterijen. Voor deze batterijen zijn relatief zeldzaam metaal nodig zoals lood, nikkel of cadmium. Het is daarom van belang dat deze metalen aan het einde van de levenscyclus weer hergebruikt worden" (TNO).

De Ebretti Absorbed Glass Mat accutechnologie maakt gebruik van lood en nikkel, dat kan worden hergebruikt. Bij de LifePO4 is dat niet het geval, maar daar staat tegenover dat deze batterij een aanmerkelijk langere levensduur heeft. En dat het hoofdbestanddeel Lithium een minder zeldzaam en milieubelastend materiaal is in vergelijking met lood en nikkel.

Ebretti_BE_kenmerk_snelheid.jpg

snelheid

De Ebretti 318 is leverbaar in een 25km/u en 45 km/u variant. Lees verder

Je hoeft in Nederland op de 25 km/u variant geen helm te dragen en je mag altijd op het fietspad rijden. De 25 km/u variant biedt ook de grootste actieradius.

Met de 45 km/u variant rijd je binnen de bebouwde kom op de weg, daarbuiten op het fietspad en je draagt altijd een helm. De 45 km/u variant rijdt niet alleen sneller, maar hij accelereert ook sneller, daarom is de actieradius wat minder.

Ebretti_BE_kenmerk_afmetingen.jpg

afmetingen

De 318 is zeer compact en wendbaar. De 318 is de kleinste Ebretti en daarmee zeer compact en wendbaar. En hij is wat lichter dan de 518. Zo manoeuvreer je makkelijk door de stad en kun je hem overal kwijt. Lees verder

In de zadelbak is voldoende ruimte voor je helm en bagage.


actieradius

De autonomie van de Ebretti 318 is afhankelijk van het type accu en de snelheid

 • EBRETTI 318 Agm 20

  • 25 km/u

 • EBRETTI 318 Lithium 30 Battery Pack Pick-Out

  • 25 km/u

  • 45 km/u

 • EBRETTI 318 Lithium 30 Battery Pack

  • 25 km/u

  • 45 km/u

Welke accu past bij jouw route?

Wij berekenen welke accu het beste bij jou en je 318 past, voer de route in die jij wilt rijden en aan geef aan onder welke omstandigheden jij deze route wilt afleggen.

 • snelheid
 • verkeer
 • landschap
 • type weer
 • opladen
 • belasting
 • Een 45 km/u scooter vergt meer van de accu, een Lithium accu is voor deze uitvoering het meest geschikt.
 • Zwaar stadsverkeer vraagt meer van de accu dan een combinatie van stads en plattelands verkeer.
 • Een heuvelachtig landschap vereist meer van de accu, een Lithium accu is in de heuvels het meest geschikt.
 • Bij lage temperaturen neemt de capaciteit van een Absorbed Glass Mat accu af, een Lithium is daarom voor de winter beter geschikt.
 • Kun je laden op de bestemming? Als dit niet kan heb je een dubbele accucapaciteit nodig.
 • Een zwaardere berijder vereist meer van de accu.

Motivatie 'Beste Keuze'

 • Een Absorbed Glass Mat accu is de goedkoopste accu en een goede keuze, mocht je de scooter zeer intensief willen gebruiken overweeg dan een Lithium accu.
 • Een 45 km/u scooter kan het best met een lithium accu uitgevoerd worden omdat met deze accu ook bij een halfvolle accu de topsnelheid gehaald kan worden.
 • Omdat je de scooter in heuvelachting terrein wilt gebruiken is het aan te raden om een Lithium accu te kiezen omdat deze langer zwaar belast kan worden.
 • Omdat je de scooter ook in de winter wilt gebruiken is het aan te raden om een Lithium accu te kiezen omdat deze ook bij lage temperaturen goede prestaties levert.
 • Wij adviseren je om een iets grotere accu te nemen, hierdoor heb je meer flexibiliteit en zekerheid.

LET OP!

Let op: de werkelijke autonomie van jouw Ebretti (het aantal kilometers dat met een volledig geladen accupakket afgelegd kan worden) hangt af van verschillende factoren. Daarom is op actieradius geen garantie te geven. Het gewicht van de berijder en eventuele passagier, bagage, de weersomstandigheden (wind en temperatuur), de staat van onderhoud (lage bandenspanning, en verminderde conditie van het accupakket) zijn van invloed  op de actieradius. Daarnaast spelen je rijstijl, de aard van het terrein en het gebruik van de Economic / Dynamic knop een belanrijke rol.

technische specificaties

Ebretti 318
AGM 20
Ebretti 318
Lithium 30 Battery Pack Pick-Out
Ebretti 318
Lithium 30 Battery Pack
lengte x breedte x hoogte 1660 x 770 x 1100 mm
wielbasis 1200 mm
gewicht 90 kg 77 kg 74 kg
motor borstelloze naafmotor
economic / dynamic mode ja
min. laadcycli 400 1000
laadtijd (in uren) 4-6 2 (snellader)
3-4 (standaard lader)
3 (snellader)
6 (standaard lader)
max. snelheid 25km/u / 45 km/u
uitstoot 0 gram CO2 of enig andere uitstoot
bandenmaat voor en achter 3,00x10
voorrem hydraulische schijfrem
achterrem hydraulische schijfrem
koplamp 35 / 35 Watt
knipperlichten LED
achterlicht LED
max. draagvermogen 90
dashboard snelheidsmeter - accu capaciteitsindicatie met waarschuwingslampje
vanaf prijs € 999,- € 1849,- € 1599,-

accessoires

Om onze website optimaal te beleven adviseren we je om gebruik te maken van een modernere browser: IE9, Firefox of Chrome.